Indicatiile CBCT (computer tomograf cu fascicul conic) in regiunea maxilo-faciala

VEZI CEEA CE NU SE VEDE

CT cu fascicul conic (CBCT) reprezinta o examinare imagistica foarte utila pentru tipul de problema descrisa. Toate aparatele CBCT furnizeaza o imagine de inalta calitate care trebuie sa asigure chirurgului informatiile dorite. Prezentarile tipice de imagine ale acestor aparate sunt vizualizari in planurile axial, coronar si sagital, cu alte vizualizari posibile prin reproducerea secundara a datelor. Trebuie sa intre in protocolul standard, obligatoriu, al tratamentelor prin implanturi dentare cel putin o tomografie dentara datorita calitatii informatiilor pe care ni le ofera. Noi credem ca toate informatiile disponibile in evaluarea unei situatii trebuie obtinute de la inceput, cat mai exact. Imagistica 3D (CT-ul dentar) permite medicului specialist in implantologie, inainte de operatia de inserare a implanturilor dentare, aprecierea formei, dimensiunilor crestei alveolare, osului disponibil, precum si densitatea acestuia. In functie de acesti parametri se aleg implanturile dentare (dimensiunea lor), forma implanturilor dentare (conica , cilindrica, etc.), dimensiunea spirelor, pasul acestora etc. Alegerea corecta, in functie de cantitatea si calitatea oaselor maxilare a tipului de implant dentar potrivit, este chiar mai importanta decat alegerea intre firmele producatoare de implanturi dentare (a marcii).

LA CE FOLOSESTE O TOMOGRAFIE DENTARA

Tomografia dentara ne permite determinarea raporturilor dintre diferitele structuri anatomice si masurarea exacta a distantelor dintre ele:

  • Localizarea sinusurilor maxilare si a cailor de acces catre ele (sinus lifting extern) .
  • Masurarea volumului de os artificial necesar refacerii osoase (augmentare laterala sau verticala, sinus lifting) realizata in vederea inserarii implanturilor dentare.
  • Localizarea canalului mandibular si evidentierea nervului alveolar inferior.
  • Aprecierea pozitiei radacinilor celorlalti dinti existenti in vecinatatea viitoarelor implanturi.
  • Masurarea exacta a altor formatiuni existente ce reprezinta bariere anatomice la inserarea implanturilor dentare.
  • Realizarea graficului densitatii osoase maxilare precis in zona unde urmeaza sa inseram implanturile dentare.

Aceste modele le puteti folosi la realizarea ghidurilor chirurgicale, care in timpul operatiilor vor dirija frezarea osului la adancimea stabilita pe tomografie in pozitia corespunzatoare. Aceasta tehnica este foarte utila, implantologilor cu mai putina experienta, dar si in cazurile extrem de dificile, reducand riscurile manoperelor chirurgicale asociate inserarii implanturilor dentare.

Pe tomografia computerizata dentara (CT) putem simula pozitia viitoarelor implanturi dentare si realiza analiza virtuala a diferitelor variante de tratament. Astfel veti beneficia de o evaluare amanuntita a avantajelor si dezavantajelor diverselor abordari posibile. Puteti alege varianta optima de inserare a implanturilor dentare, pe care vom construi viitorii dinti artificiali (lucrarile dentare pe implanturi). Informatia din fisierele DICOM ale tomografiilor dentare se poate transforma in modele artificiale (palpabile, concrete) ale oaselor maxilare.

Radiografii Digitale Panoramice și Intraorale: Imprimare Laser de Înaltă Precizie

Radiografiile digitale panoramice sau intraorale sunt imprimate laser pe film medical la scara 1:1 sau pot fi marite dupa cerinta medicului.

Livrare Digitală a Radiografiilor pe Suport Media și prin E-mail pentru Medicii Parteneri

Radiografia in format digital poate fi livrata pe orice suport media (CD/ DVD). Medicii parteneri ORTOPAN vor primi (la cerere) prin e-mail o copie a tuturor radiografiilor realizate in centrele noastre.

Software Specializat pentru Editarea și Măsurarea Radiografiilor pe Computer

Medicul va primi un program (software) specializat cu ajutorul caruia poate edita pe computer radiografia si poate efectua masuratori ale stucturilor de interes.

Pentru explicatii suplimentare despre utilizarea soft-ului nu ezitati sa ne contactati. Vom fi incantati sa va explicam telefonic sau daca doriti vom stabili o intalnire in cabinetul dumneavoastra pentru a va face o demonstratie.

VIDEO CURSURI/ SEMINARE

RADIOGRAFIE

Aplicarea practică a tomografiei computerizate cu fascicul conic în diagnosticul afecțiunilor regiunii maxilo-faciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *